donderdag 17 juni 2010

Santa Monica

Onze plannen wijzigden lichtjes want wij gingen met onze rv naar Santa Monica in plaats van met het openbaar vervoer. Wij zouden 3u (enkel) onderweg zijn als we per trein-metro-bus zouden reizen en dat was net iets te veel van het goede. Ook het openbaar vervoer is niet echt goedkoop, want wij betaalden voor de trein 48 dollar en voor de metro 5 dollar en dan zijn Tijl en Sien nog gratis (allen gratis voor de metro). We vertrokken rond 10u en arriveerden rond 11u30 op de Santa Monica Pier! We parkeren vlakbij op een parking waar rv's wel opgeraken (meeste parkings niet) en dat kost ons 32 dollar voor een dagje parkeren. Tja, ook niet goedkoop, maar wij hebbe alles bij de hand en moeten met niets sleuren.



We verkennen de pier en de kinderen zijn gefascineerd door de kermis die er altijd staat, maar eigenlijk stelt ze niet zo veel voor. Wat hen toch nog net iets meer aanspreekt is de oceaan én het strand: wij maken ons dan ook vrij snel klaar om naar daar te trekken. Finn & Tijl amuseren zich met de golven en Sientje vooral met het zand (eventjes toch mee naar de zee, maar onmiddellijk gevallen dus hield ze het voor bekeken). Even later zijn ze alledrie in het zand aan het spelen. Ik ben verbaasd dat de golven redelijk hoog zijn en dat de mensen die ook maar iets te ver gaan (wat eigenlijk niet ver lijkt want ze staan tot onder hun armen in de zee) teruggefloten worden door de lifeguards. (Jaja, de echte Baywatchhuisjes staan hier op het strand!).


Na een tweetal uurtjes trekken we naar de camper, wordt iedereen gedoucht (is nodig met al dat zand) en daarna gaan we Santa Monica in.
We wandelen op de "promenade" en het is er echt gezellig, winkeltjes, terrasjes, restaurantjes, straatanimatie, ... We stoppen voor een ijsje bij Pinkberry, bekijken enkele dansers die aan het performen zijn en daarna gaan we stilletjes terug naar onze rv om het avondeten te nuttigen: spaghetti! Het is nog maar 18u30, te vroeg om al terug in het verkeer verzeild te geraken (is dan nog véél te druk), dus we wandelen nogmaals over de pier en de kindjes mogen elk een attractie kiezen die ze willen doen. Finntje kiest voor de draaiende luchtballonnen en Tijl voor de vliegtuigen! Als Sien dat ziet, begint ze te huilen dat ze ook mee wil ("tientje ook mee") en dan zegt de dame van de vliegtuigjes dat dat geen probleem is, hoewel ze geen ticketje heeft. Dus Sientje belandt naast Tijl in het vliegtuig en heeft de grootste lol.
Rond 19u30 krijgen de kinderen hun pyjama aan, wordt er pap gemaakt, worden er bedjes gemaakt waar ze vastgeriemd kunnen slapen en zo vertrekken wij terug naar de campground. Finn en Sien slapen binnen de vijf minuten, maar Tijl houdt zich goed wakker zodat hij 1,5 u later nog met Jimmy kan gaan zwemmen.

2 opmerkingen:

  1. Na een dagje zand tussen dr tenen en een attractieke op de kermis zit deze er ook al weer op. Wanneer vertrekken Jullie uit de US?
    Groetjes kus en knuffel Eddy(pipo)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig al die foto's en al die verhalen! Jullie beleven een mooie tijd... Tot gauw

    BeantwoordenVerwijderen