woensdag 16 juni 2010

Hollywood en Beverly Hills

Vandaag trokken we met onze rv naar het station van Claremont waar we de trein naar Union Station nemen en hoewel wij al in LA zitten, moeten we toch nog bijna een volledig uur met de trein rijden alvorens we aankomen in het juiste station. We zijn dan nog niet waar we moeten zijn, we moeten de metro (red line) nemen tot Hollywood Highland, een kleine 20 minuten rijden. Een kleine reis op zich, maar het is allemaal nieuw en wel leuk om mee te maken. We komen midden op de Walk of Fame uit het metrostation en het geeft wel een speciaal gevoel! Wat mij opvalt is dat er zo veel sterren zijn op de grond, ik had geen idee dat er zoveel mensen al hun plaatsje op de deze walk of fame veroverd hadden. Verder vind ik ook dat alles er nogal verouderd uitziet: gebouwen (denk dat ze het origineel willen houden van de sterren toen), de trottoirs, enz. Wij hebben 3 sterren die we zeker willen vinden: Michael Jackson, Elvis Presley en dan voor mij Patrick Swayze, mijn groot idool toen ik een tiener (en twintiger en zelfs dertiger) was. We vinden deze drie redelijk snel en poseren er dan ook graag bij! Ook de kinderen vinden een "ster" waar ze mee op de foto willen en het is Mickey Mouse & Winnie the Pooh. Op een bepaald moment trekt Sien meer aandacht dan de grond als ze er loopt te paraderen voor foto's!



Verder poseren Fin n en Tijl nog even bij Shrek en Jimmy met Samuel L Jackson, we passeren een Mc Donalds en eten er ook nog even.



We willen nog graag het Hollywood Sign, Rodeo Drive en Beverly Hills zien vandaag, maar te voet of enkel maar openbaar vervoer is niet haalbaar, dus we gaan voor een Starstour. Uiteindelijk kan Jimmy serieus afbieden en rijden wij in een limo mee en dat voor dezelfde prijs als van een Sightseeingbus. We opteren voor de limo omdat wij er nog nooit in eentje zaten, je dan toch wel een privéchauffeur en gids hebt en je koel zit (gezien Jimmy en ik toch nog wat overblijfselen hebben van het te veel aan zon in SeaWorld) en de kinderen vinden het ook wel plezant om eens in zo'n "lange" auto te zitten. De limo zelf is nogal verouderd vanbinnen, maar dat nemen we er wel bij. Eerst rijden we naar Mulholland Dr waar wij de Hollywoodletters te zien krijgen. Eigenlijk is het nogal ver én niet zo'n mooie groene achtergrond als ik het mij voorstelde (redelijk dor), maar wij zagen het typische teken van Hollywood natuurlijk.



Vervolgens trekken we naar Beverly Hills waar we behalve huizen van sterren te zien ook wel wat weetjes van sterren te horen krijgen.
We zien de plaats waar Paris Hilton gearresteerd werd, waar Brad Pitt ontdekt werd, waar River Phoenix overleed, ... Vervolgens zien we de huizen van oa Danny DeVito, John Travolta, Britney Spears, Madonna, Michael Jackson (de plaats waar hij overleed), Arnold Schwarzenegger, Marylin Monroe, Elvis Presley (huis waar hij samen met Priscilla Presley woonde), Dr Phil, Aaron Spelling, Steven Spieglberg, Brad Pitt, David Beckham, ... en dan zelfs (spraken ziij in de reclame voor deze tour niet van) het huis van Patrick Swayze! Ik zal er nog wel enkele vergeten zijn, maar we zagen veel huizen van sterren maar geen sterren (behalve die op de Walk of Fame dan). We rijden even nog over Rodeo Drive (maar mocht niet uitstappen van Jimmy om iets te kopen) en dan zit onze starstour erop. Een leuke ervaring!
We willen eerst nog even langs de begraafplaats van Michael Jackson gaan, maar blijkbaar kan je toch niet tot bij zijn graf, je kan het zelfs niet van in de verte zien, dus besluiten we om dat maar niet te doen.



We hebben gezien wat we graag gezien zouden hebben en keren terug richting MetroStation en vervolgens treinstation waar er blijkbaar "iets" mis is. Er mag geen enkele trein het station in of uit want de signalen werken niet. Tja, dat kan gebeuren natuurlijk en zo zijn we pas drie uur later op onze bestemming, de campground. Na een dag braafjes papa en mama volgen en blij moedoen, worden de kinderen toch nog even beloond met een zwembadmoment met Jimmy en Finn kan ineens alleen zonder bandjes zwemmen! Ons dagje Hollywood en sterrenjacht zit erop! Morgen leggen we ongeveer hetzelfde trajact met openbaar vervoer af (liefst zonder vertragingen) richting beaches, waarschijnlijk Santa Monica en Malibu!

1 opmerking:

  1. Nu hebben jullie ook de beroemde Walk of Fame gezien. Tijltje zal fier zijn dat hij Shrek een handje heeft kunnen geven, Ons prutske staat daar mooi op de ster van Winny the Pooh. Proficiat Finneke dat je kunt zwemmen zonder bandjes. Nog veel plezier morgen aan het strand.
    Groetje kus en knuffel Eddy alias Pipo

    BeantwoordenVerwijderen