maandag 14 juni 2010

Sea World


Zoals ik gisteren al vermeldde zouden wij vandaag naar Sea World gaan! Om 9u30 parkeerden wij onze camper op de speciale RV-parking en gingen we richting 'kassa', waar wij vervolgens lazen dat er geen drinken of eten het park binnengebracht mocht worden en daar stonden wij dan met onze picknick! Dus maar een lockertje gehuurd, rap nog wat gegeten daar, voor Sientje (babyvoeding mocht wel) wat verse meloen meegenomen (allez, voor allemaal, want het was een halve watermeloen) en dan het park in.
We gaan eerst naar de beroemde Shamu's kijken! We zien ze al in hun bad rondzwemmen en wat zijn het prachtige beesten. Jimmy gaat ondertussen met Tijl een ride doen terwijl ik met de meisjes al ga aanschuiven voor de Shamu-show, dé show waar wij eigenlijk voor gekomen zijn. De deuren gaan een half uur voor aanvang open en wij worden voor het wachten beloond, want wij hebben de plaatsen die ik op het oog had: in het midden en rij 16 ( de laatste rij van de soak-zone).
De show is in één woord: prachtig! De beesten, de interactie met de trainers en het publiek, de muziek, ... gewoon alles. De kinderen zijn enorm gefascineerd en doen mee met de "shamu-shamu" roep om de "splash"! Wat mij wel opviel is dat de trainers niet mee in het water gingen met de dieren, ik veronderstel omwille van het incident enkele maanden geleden in SeaWorld Orlando...
De volgende show die wij meepikken is de "Blue Horizon", de dolfijnen en ook deze is geweldig om te zien: acrobaten, duikers, dolfijnen, trainers... Puur genieten en dat doen we met volle teugen. We doen vervolgens wat kleine attracties, eten een hapje en bekijken de vele dieren die aanwezig zijn. We pikken nog een show "Pets rules", opgevoerd door honden, katten, vogels en varkentjes mee, gaan naar de zeehonden- en otters show en sluiten af met "Shamu Rocks". De kinderen mogen elk nog iets kiezen uit één van de vele winkels en vervolgens gaan we naar onze camper, waar ik de kinderen al klaarmaak (het is 20u) om te gaan slapen (en na drie minuten slapen Finn en Tijl ook al) en wij rijden op ons gemakje verder naar LA!

3 opmerkingen:

  1. wat zijn shumas? een soort dolfijn, walvis?
    Het was toch een plezierigz dag alweer, en nu rijden jullie naar jullie laatste bestemming. Maak daar ook maar het beste van.
    Groetjes kus en knuffel Eddy (pipo)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IK WIL OOOOOOOOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    zalig gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. karolien, noa en jutta15 juni 2010 om 11:07

    super! zoooooooo mooooooi!

    BeantwoordenVerwijderen